skip to Main Content

Kajakresan som tar dig till turkos vatten och ger dig en kanonstart på kajaksäsongen!

Poros erbjuder finfin paddling för alla. Dagsturerna anpassas efter väder och vind. Öns geografiska läge och närheten till fastlandet gör att det finns skyddade vatten även de dagar som vinden ligger på från havet. Här är alla dagar paddlingsdagar, kan du tänka dig en bättre start på säsongen?

Den här kajakresan går över den grekiska påsken. Här får du en unik chans att uppleva grekernas största högtid på lokalt vis.

• Direktflyg från Köpenhamn
• Transfer ToR flygplatsen i Athen
• 5 nätters boende i dubbelrum med frukost och lätt lunchpaket
• Välkomstmiddag, avskedsmiddag
• Hyra av kajak, paddel och väst
• Dagliga guidade aktiviteter med Sweden Outdoor och lokala paddlingsguider
• Nya vänner
• Kickstart på kajaksäsongen

Kajakresa Poros Grekland. Endast en plats kvar

Pris 15 950 kr. Flyg från Köpenhamn ingår

1-6 maj 2024

Resan arrangeras tillsammans med Res med Helena, läs mer här! 

EN KAJAKRESA UTÖVER DET VANLIGA

Här är kajakresan för dig som vill ha en extra tidig start på kajaksäsongen. För dig som inte riktigt vågar lite på den svenska sommaren eller helt enkelt längtar efter varmt turkos vatten medan isflaken ligger kvar på sina ställen hemma.  Vädret på Poros i maj är ofta milt och soligt med temperaturer upp emot 25 grader. Våren har dragit igång med fantastisk blomsterprakt. Kamomill, vallmo och margueriter lyser upp bergssidorna som bara någon månad senare står torrt solsvedda. Nattemperaturen kryper ner till 15 grader. Perfekt temperatur för utomhusträning innan det blir alltför varmt. Efter den här kajakresan kommer du garanterat hem med förnyad paddlingslust!

SWEDEN OUTDOOR

Den här resan genomförs i samarbete med Sweden Outdoor och Peter Palmér följer med som trygg instruktör. På plats möts vi av våra lokala guider Spyros och Katerina som vet precis vilka turer som passar vilket väder.

Extraordinära naturupplevelser, ändlösa vyer och lugn är vad som väntar dig på Poros. Här går livet lite saktare och ingenting är bråttom.

VÅRT HOTELL

Vi bor alla nätter på samma hotell, med Poros mest spektakulära utsikt, i dubbelrum där frukosten är inkluderad. Hotellet ligger nära stranden där du kan ta en rofylld morgonstund med uppfriskande havsbad. Vattentemperaturen i maj ligger vanligen runt 18 grader.

SUNDA FRÄSCHA RÅVAROR

Restaurangerna serverar hälsosam medelhavskost tillagad på traditionella råvaror med mycket grönsaker, olivolja, baljväxter och kött. Här är enkelt att anpassa kosten till olika preferenser. Grekisk tradition bjuder att man beställer in ett antal olika rätter till hela sällskapet. På så vis får alla smaka av det de själva vill.

Förutom hel- eller halvdagsturer i kajak får vi tillfälle att vandra upp på berget för att njuta av stigar och vyer. Den som vill kan ta båten till grannön Hydra för att uppleva en helt annan atmosfär, äta lunch och shoppa i de lyxiga butikerna.

UPPLEV DEN GREKISKA PÅSKEN

Den grekiska påsken firas till stora delar utomhus med parader, stearinljus och midnattsmässa innan fastan bryts med en festmåltid. En mystisk upplevelse som vi får veta mer om på plats.