skip to Main Content

Sälsafari Hallands Väderö

Drömmer du också om att glida fram i kajak omgiven av sälar i vattnet? Häng med oss ut till Hallands Väderö. Här bor 1000 knubbsälar, skyddade i sitt reservat. Vi paddlar på utsidan av reservatet och låter de nyfikna sälarna uppsöka oss. Och det gör de. På den här turen vågar vi utlova sälgaranti. Att glida runt bland sälarna är det bästa vi vet. Vi delar gärna med oss av upplevelsen, men vi vill inte äventyra sälarnas välmående på något vis.. Vi är gäster i deras hem. Allt sker på deras villkor. Närmare Galapagos än så här kommer du inte i Sverige! 

Turen startar i Torekov. Efter en kort genomgång ger vi oss ut på vattnet. Överfarten är ca 4 km, totalt paddlar vi ca 12 km. Utanför sälskyddsområdet brukar de nyfikna sälarna komma oss till mötes. Här stannar vi tills alla är nöjda innan vi paddlar tillbaka till Torekov. Hela turen tar ca 5-6 timmar.

Kajak, paddel, kapell och flytväst ingår, du kan även välja att paddla dubbelkajak. Dessutom så bjuder vi på en enkel fika. 

Turen är väderberoende. Vid hård sjö kan turen komma att ställas in. Du får då ett tillgodokvitto att använda vid annat tillfälle alternativt så väljer vi en annan plats.

 

Länk till vår karta 

Kommande kurser

Vi planerar just nu för datum 2024

Till anmälningssidan

Hittar du inget datum som passar, hör av dig! info@swedenoutdoor.se